Menu
ALBTM_txt_donker
0
BRANDPAGES_SA
FASHION. LEATHER. GOODS.

STATUS ANXIETY

“Flabbergasting”. Best een goed woord, toch? Well, mocht je het nog niet gehoord hebben – Status Anxiety brengt nu al een tijdje de flabber terug bij de gasts (sinds 2004 om precies te zijn), met haar collectie van tassen en wallets. De unieke idiosyncrasie (hebben wij ook niet bedacht) van het premium leather, heerst met weldadige overmacht in ieder stuk, gecompleteerd met subtiele selecties van hardware, voering en stitching – waarmee het iets onmisbaars creëert.

Let wel, Status Anxiety maakt uitsluitend gebruik van het leder dat als bijproduct uit de voedselindustrie overblijft en wordt gelooid in landen met strenge ethische productienormen – Nieuw-Zeeland, Italië en Frankrijk - zoals het hoort. Het premium leder is zacht doch sterk en heeft die heerlijke geur van leer. 

Maar wat Status Anxiety precies is? Behalve een profilerend sociaal fenomeen (gaan we nu niet op in), is het ook het merk dat die geur verspreidt in ongeveer 600 fashion boetieks in Sydney tot New York. Inherent functioneel en een tikkeltje rebellious cool. Alhoewel de aantrekkingskracht groot is – zijn de items van Status Anxiety niet mainstream. De nieuwste collectie bestaat uit producten van luxe zachte Italiaanse lederen, geprint cowhide en stevig gewoven canvas. Resulteert in dat wat eigenlijk alleen omschreven kan worden als understated complexity.

Behalve de overduidelijke good looks, heeft ieder item een nonchalant en bescheiden uitstraling. Typisch Australisch? Duidelijk Australisch. Uit Sydney welteverstaan. A Little Bird Told Me... is de enige Nederlandse winkel die Status Anxiety verkoopt. En dan ook nog eens alleen online. Dat is een beetje scary, want je wilt het leer graag voelen en zien voordat je het koopt. Maar - trust us - je gaat er geen spijt van krijgen. En zo wel - stuur je je tas of portemonnee op onze kosten weer retour.

:
82 Producten
Items per pagina: 6 12 18 Bekijk Alles
82 Producten
Items per pagina: 6 12 18 Bekijk Alles